(In Dutch only)


Profiling introductie. Lichaamstaal mens en hond.

Zou het zo kunnen zijn dat onze lichaamstaal een grotere uitwerking heeft op onze honden dan wij denken? We hebben het dan niet over de grote gebaren en aanwijzingen maar over onze meer subtiele signalen. Wat zien we als we naar mensen kijken. Observeren we zuiver of spelen andere zaken een rol en kan dat ons beeld en idee vertroebelen. Onder ons mensen zijn kleine signalen en gebaren vaak nauwelijks opvallend maar we weten dat onze honden meesters zijn in het lezen van lichaamstaal. We gaan een beetje op de stoel van een profiler zitten en leren over een hele serie aan subtiele maar goed waarneembare menselijke signalen. Dan kijken we naar het effect hiervan op onze honden en of we bij elkaar kunnen zien of dat effect waarneembaar is. Te herkennen door naar elkaar te kijken en tegelijkertijd onze honden te observeren. Subtiele non-verbale communicatie. Wellicht verklaard het waarom onder bepaalde omstandigheden sommige oefeningen minder goed lukken. Een geweldige tool voor gedragstherapeuten en instructeurs. Maar ook voor iedereen die tijdens het werken en trainen met de eigen hond nu en dan tegen zaken aanloopt waar niet meteen een verklaring voor is. We zeggen te vaak “ik deed niets”maar… Kijk naar de hond, het antwoord is daar.

Aan te raden: combineer deze module met de 3 modulen HondenTaal nieuwe stijl waarin observaties van eigen honden en voor de deelnemers onbekende honden. Elke module eveneens 2 dagen.

Voor nu is het mogelijk alle modulen in overleg te plannen met minimaal 2 deelnemers. COVID afhankelijk volgen er meer vaste data later dit jaar.


  • Dag 1 zonder eigen hond, dag 2 met eigen hond.
  • Locatie: Voorst oude IJsselstreek
  • Prijs: €300,- excl. BTW per module
  • Incl. Thee en koffie
  • Inschrijven met volledige naam, adres, 06- naar info@hotsche-luik.nl


error: Content is protected !!